ru uk en

16:43
Какие марки холодильников ломаются чаще всего?

Термін служби холодильника залежить від якості складання, деталей, матеріалів та умов експлуатації. І якщо останній фактор можна контролювати, то решта залежить тільки від виробника. Шкірна фірма допускає незначну частину шлюбу продукції, тому багато визначається ще й везінням. Конкретний экземпляр може зламатися через дефект, що був спочатку.

Щоб максимально убезпечити собі від заводського шлюбу, слід віддати перевагу холодильникам, зібраним у європейських та деяких азіатських (крім Китаю) країнах. Непогану якість за доступною ціною можна отримати, вибравши холодильник "Атлант". Ця марка перевірена часом, функціонал значно скромніший, ніж у сучасних моделей, але надійність та ремонтопридатність – на висоті.

ЩО ТАКЕ ПРОГРАМУВАННЯ ЗНОС?

Запланована відмова техніки після певного терміну служби є загальноприйнятою практикою у світових виробників. У кожній великій компанії працюють фахівці, які шукають способи обмежити термін служби обладнання, не знижуючи його надійність у гарантійний період.

 

Ключова особливість програмованого знесення полягає в тому, щоб після відмови ремонтувати техніку було невигідно. Зазвичай виходить з ладу найдорожча деталь, і  ремонт холодильного апарату коштує 50% вартості нового холодильника (сучаснішого, із заводською гарантією та іншими перевагами). На пострадянському просторі (наприклад, у білоруських «Атлантах») технологія програми, що програмується, не використовується.   

ЕЛЕКТРОНІКА ЧИ МЕХАНІКА?

У сучасній техніці механічні деталі завжди менш надійні, ніж електронні аналоги з мінімумом рухомих елементів. Механічний терморегулятор ламається частіше, ніж електронний модуль. На щастя, цей вузол ремонтується   відносно легко, тому більшість майстрів ставляться до механіки більш прихильно. Електронний модуль виходить з ладу рідше, але ремонт обійдеться суттєво дорожче, оскільки у більшості випадків потрібна заміна.

ПОРАДИ З ВІБОРУ НАДІЙНОГО ХОЛОДИЛЬНИКА

Наявність поблизу сервісного центру певного виробника (не торгової мережі, саме виробника) – одне з найважливіших факторів під час виборів холодильника. Якщо сервіс працює давно, то вони мають гарний запас деталей, навіть якщо модель давно знята з виробництва, і гарантійне обслуговування припинено.

 

Слід віддати перевагу моделі, в якій більшість полиць виготовлені не з пластику. Навіть найякісніші полімери мають холоднокламкість, через що з часом розтріскуються та кришаться. І навіть у дорогих холодильниках згодом починають тріскатися контейнери та відламуватись ручки. 

Тут знову слід нагадати про українську марку "Атлант". Виробник дотримується стандартів ГОСТ, завдяки чому ключовою відмінністю цих холодильників є саме тривалий термін служби.

МІСКИ ПРОФЕСІОНАЛІВ

Запитувати у ремонтників, які марки холодильників менше ламаються, безглуздо. Вони можуть розповісти, які моделі простіше лагодитись, для яких легше знайти запчастини. Але вони не мають повної статистики щодо поширеності конкретних брендів техніки.

 

Проведемо уявний експеримент:

— Припустимо, у місті 10 тисяч холодильників марки А та 1 тисяча марки Б.

— Упродовж певного терміну ламається 1% агрегатів першої марки та 5% другої.

— У ремонт потрапляє відповідно 100 холодильників марки А та 50 холодильників марки Б.

Яку марку ремонтник суб'єктивно сприйматиме менш надійною? Якщо обидва відомі і досить популярні, кожен відповість вам, що марка А ламається частіше.

ДВА КОМПРЕСОРІ – ДОБРЕ ЧИ ПОГАНО?

Вибір моделі з двома (або більше) компресорами   дозволить менше години витрачати на розморожування, що йде на користь і холодильнику. Менш потужні двигуни підвійного комплекту рідше виходять з ладу, але завжди є ризик, що вони обидва «накриються» одночасно через стрибок напруги в електромережі. У такому разі ремонт одразу затягне на половину вартості холодильника, і простіше буде купити новий, оскільки це не гарантійний випадок.

 

!!!Пам'ятайте, що термін служби   холодильника залежить від умов експлуатації. І за недбалого відношення навіть дорога модель від провідного виробника швидко виходить з ладу.

Якщо у Вас залишилися питання на цю тему, Ви можете задати їх нам по телефону   або через форму зворотнього зв'язку .

Якщо виникли якісь несправності з вашим апаратом, і гарантія закінчилася, краще відразу  викликати майстра з ремонту холодильників вдома від компанії «РЕМОНТ ХОЛОДИЛЬНИКІВ», ми обов'язково вам допоможемо.

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 217 | Добавил: anypalamarenko | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar