ru uk en

21:52
Перенавес дверей с дисплеем

Зараз модно робити ремонт, щоб було не так як у всіх, і якось по-особливому, ексклюзивно. А іноді є потреба, коли зробили перестановку чи ремонт на кухні, щоб двері холодильника відчинялися не стандартно — з правого боку, а навпаки — ліворуч. Не обов'язково бігати по магазинах і шерстити інтернет, щоб купити такий холодильник, куди простіше і дешевше переважити двері холодильника на інший бік своїми руками. Було б лише бажання та невелика інструкція.

Необхідність переважити стулку холодильника може виникнути у таких ситуаціях:

  1. Технікою користується шульга. Якщо двері відкриватимуться праворуч наліво, діставати продукти лівою рукою стане комфортніше.
  2. Перестановка. Після переміщення техніки в нове місце може з'ясуватися, що звичне відчинення дверцят стало незручним.
  3. Нещільне прилягання стулки до корпусу. Необхідно розуміти, що перевішування дверцят допоможе не у всіх випадках. Наприклад, якщо порушення герметичності камери пов'язане зі зносом ущільнювача, його все одно потрібно замінити.

Інструкція для перенавішування дверей холодильника з дисплеєм

Послідовність дій при перевішуванні дверей у холодильнику з електронним керуванням, загалом, схожа на порядок дій для електромеханічних моделей. Але є один важливий момент, якому потрібно приділити особливу увагу.

У двокамерних агрегатах з електронним керуванням до дисплея через верхню петлю верхніх дверцят (зазвичай це двері холодильної камери) тягнеться шлейф дротів. При переважанні дверцят потрібно «перекинути» шлейф на протилежний бік. Для цього:

 

1.За допомогою викрутки відкрутіть гвинти та зніміть кришку корпусу холодильника. Під нею знаходяться шлейфи дротів.

2.Руками від'єднайте джгут проводів, що йде всередину дверцят, від решти проводки.

3.Після зняття дверей верхньої камери демонтуйте кришку проводів на ній (перебуває вгорі дверей) за допомогою плоскої викрутки.

4. Розберіть петлю, через яку джгут з проводами входить у дверцята, і перекиньте шлейф на протилежний бік дверей.

5.Зберіть петлю з протилежного боку дверцят у зворотному проти розбиранням послідовності.

6.Закрийте дроти кришкою дверцят.

7.Після встановлення дверцят верхньої камери на місце підключіть джгут дротів до решти проводки і закрийте дроти кришкою корпусу холодильника.

За наявності вбудованого дисплея крім вищевказаних дій щодо перенесення кріплення дверцят необхідно буде ще перекинути сполучний шлейф.

 

Нюанси перевішування дверцят з дисплеєм

Зміну положення дверцят можна зробити тільки в моделях, конструкція яких це дозволяє. Для цього рекомендуємо ретельно вивчити інструкцію холодильника, адже якщо ви візьметеся до справи без попереднього збору інформації, ви ризикуєте зіпсувати прилад.

Крім того, така послуга іноді входить до пакету гарантійного обслуговування, тоді звернутися до сервісного центру буде набагато вигідніше і доцільніше.

Але якщо ви твердо впевнені, що зможете впоратися самі, і маєте при цьому непоганий досвід і вміння, то ось коротка інструкція про те, як зробити таку роботу своїми руками.

До дисплея на передній панелі холодильної шафи пролягає один або кілька кабелів, які зазвичай пропущені через верхню петлю.

Якщо дверцята агрегату розраховані на переустановку, цей кабель або група проводів бувають забезпечені спеціальним роз'ємом для від'єднання.

Дії, які потрібно зробити для відключення дисплея, попередньо знеструмивши прилад:

  1. Спочатку потрібно демонтувати верхню декоративну панель, якщо вона є на моделі холодильника.
  2. Далі слід відкрутити болт на верхній петлі холодильника, а потім витягти кабель і від'єднати його від роз'єму.
  3. Потім потрібно вже повністю відкрутити всі болти на верхній петлі, зняти її, і трохи піднявши, зняти стулку з середньої петлі.
  4. Потім потрібно демонтувати верхню кришку холодильника, щоб отримати доступ до панелі керування. З'єднувальний кабель з роз'ємом потрібно вивести з протилежного отвору панелі, спеціально призначеного для цієї мети.
  5. Петлі слід переносити так само, як викладено вище. Обов'язково звіряйтеся з інструкцією, тому що монтаж кріплень у різних моделях може мати різні тонкощі та нюанси.
  6. Останнім приєднується кабель на дверцятах до роз'єму, виведеному з протилежного отвору панелі керування; петля повністю закріплюється.

Ставиться на місце верхня кришка холодильної шафи.

Закріплюється верхня декоративна панель, а зняті заглушки переміщаються на протилежні отвори.

Робота закінчена, і якщо ви все зробили правильно і за інструкцією, то у вас не повинно виникнути жодних проблем.

Залишилося тільки вимити холодильник зсередини та зовні, і помістити продукти на полиці та у ящики.

Коли варто звернутися до спеціалістів?

Самостійно переважувати двері не рекомендується, коли ще діє гарантія на холодильник. Причому деякі виробники включають у ці зобов'язання цю процедуру. Тобто за збереження гарантії співробітники сервісного центру переважать за запитом стулки безкоштовно.

Звернутися до фахівців рекомендується, якщо на дверях присутні:

  • дисплей;
  • електронна панель;
  • диспенсер для води;
  • інші прилади керування.

В інших випадках можна самостійно перенести двері на інший бік холодильника за умови, якщо конструкція приладу передбачає виконання подібних маніпуляцій.

 

 

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 270 | Добавил: anypalamarenko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar