ru uk en

10:08
важность чистки конденсатора холодильника

Справний холодильник потрібен кожному будинку. Можливо, найважливіший побутовий прилад у будинку, ваш холодильник потребує невеликого догляду та уваги, щоб забезпечити його правильну роботу. Одним із таких завдань є очищення змійовиків конденсатора. Брудні змійовики не тільки збільшують енергоспоживання і змушують пристрій працювати з більшим навантаженням, але можуть скоротити термін служби вашого холодильника.

-Чому змійовики брудняться

Змійовики конденсатора зазвичай розташовуються вздовж основи або ззаду холодильника. Змійовики використовуються для охолодження та конденсації холодоагенту, підтримуючи оптимальну температуру повітря всередині вашого холодильника. Якщо змійовики забиті, вони не можуть ефективно віддавати тепло, що змушує компресор працювати з більшим навантаженням, споживаючи більше енергії та створюючи навантаження на весь прилад. На жаль, змійовики конденсатора можуть накопичувати бруд, пил, шерсть свійських тварин та інше сміття з вашого будинку. Ці частинки збираються довкола і на котушках. Навіть якщо ви старанно ставитеся до своєї очистки, ваші змійовики конденсатора все одно накопичуватимуть сміття, і їх необхідно буде очищати не рідше одного разу на рік. Хоча це може здатися непривабливим завданням,

-Перш ніж ти почнеш чистку 

Якщо ви хочете зайнятися очищенням змійовиків конденсатора самостійно, вам знадобиться кілька інструментів. Ви можете значно полегшити завдання, якщо у вас є пилосос із щіткою та насадкою для щілин, а також спеціальна щітка для очищення змійовика конденсатора. Цей тип щітки дуже гнучкий і розроблений, щоб поміститися в обмеженому просторі навколо котушок конденсатора.

Потім вам потрібно буде знайти змійовики конденсатора у конкретному приладі. Як згадувалося, змійовики конденсатора зазвичай розташовуються в задній частині холодильника або спереду в нижній частині приладу. Якщо ви намагаєтеся знайти свої котушки, це має бути докладно описано в посібнику користувача вашого пристрою.

Остання задача перед початком збирання – відключити холодильник від мережі. Ви ніколи не повинні працювати з будь-якими електричними пристроями, підключеними до джерела живлення, тому переконайтеся, що ваш пристрій відключений від розетки або відключений автоматичним вимикачем. Якщо у холодильнику є льодогенератор або диспенсер для води, вам також потрібно перекрити подачу води до приладу.

-Очищення передніх котушок

Якщо змійовики конденсатора розташовані в передній частині холодильника, вам необхідно зняти нижню захисну пластину. Зазвичай це клацає чи знімається. Вам потрібно буде лягти на підлогу, щоб мати можливість заглянути під прилад. Використовуйте пилосос та щітку для котушок, щоб акуратно видалити шерсть домашніх тварин, пил або бруд, які могли скупчитися навколо котушок. Очистіть пластину та замініть її.

Коли ви чистите змійовики конденсатора, рекомендується також почистити вентилятор конденсатора. Це задня частина холодильника, і вам потрібно буде зняти панель доступу за допомогою викрутки. Будьте обережні при переміщенні холодильника, оскільки він може бути важким, тому заручтеся допомогою друга і постеліть картон на підлогу, щоб захистити покриття для підлоги. Після зняття панелі використовуйте щітку та пилосос, щоб очистити область. Вам також може знадобитися м'яка тканина, щоб зняти сміття з вентилятора. Встановіть панель на місце та поверніть прилад на місце. Увімкніть холодильник і увімкніть воду, щоб переконатися, що він працює правильно.

 

-Очищення змійовиків заднього конденсатора

Якщо змійовики конденсатора знаходяться в задній частині холодильника, вам потрібно буде перемістити прилад вперед для доступу. Як зазначено вище, використовуйте пилосос та щітку для котушок, щоб акуратно почистити котушки. Ви, мабуть, виявите, що задні котушки не такі вразливі для лупи домашніх тварин та іншого сміття, але їх все одно слід регулярно чистити.

Змійовики є важливим завданням технічного обслуговування, що забезпечує правильну роботу вашого холодильника. Якщо ви не впевнені, що справитеся з цим завданням самостійно, вам може допомогти професійний майстер з ремонту побутової техніки.

Якщо вам потрібна допомога в обслуговуванні чи ремонті холодильника, обов'язково зверніться до професійної ремонтної служби.

 

Просмотров: 230 | Добавил: anypalamarenko | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar